Modificari la Chevrolet Volt, in urma incendiilor
23.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Dupa cum se stie, subiect despre care am mai relatat aici, la bordul unor automobile Chevrolet Volt au fost semnalate incendii, ceea ce a determinat agentia americana pentru securitatea rutiera, NHTSA, sa intitieze unele investigatii. Mai exact, NHTSA a a initiat o evaluare preliminara in urma unui test de impact cu o baterie care a provocat un incendiu electric la sase zile dupa coliziune. Testul a fost realizat in vederea reproducerii scurgerilor de lichid de racire care au avut loc ca urmare a efectuarii testului de impact complet in luna mai a anului trecut, ce a avut ca rezultat un incendiu electric la trei saptamani dupa incident.  

Reactia constructorului nu s-a lasat asteptata, General Motors anuntand imbunatatirile aduse structurii autovehiculului si sistemului de racire a bateriei. GM va initia un program in domeniul satisfactiei clientilor pentru a proteja suplimentar bateria Volt impotriva producerii unui incendiu electric ce ar putea surveni la cateva zile sau saptamani de la impactul lateral grav.

Modificarile vor consta in: consolidarea unei anumite parti a structurii de siguranta a autovehiculului, pentru a spori nivelul de protectie a bateriei in eventualitatea producerii unei coliziuni laterale grave; montarea unui senzor in rezervorul sistemului de racire a bateriei, pentru a monitoriza nivelurile lichidului de racire; echiparea rezervorului sistemului de racire a bateriei cu un suport de siguranta, pentru a ajuta la prevenirea supraalimentarii cu lichid de racire.

GM a efectuat patru teste de coliziune in decembrie, pentru a testa imbunatatirile aduse modelului Volt. Rezultatele au fost cele scontate. Nu a existat nicio intruziune in pachetul de baterii si nicio o scurgere a lichidului de racire in nicunul din aceste teste. Cumparatorii modelului Volt vor fi anuntati individual de indata ce modificarile vor putea fi disponibile pentru autovehiculele lor. Imbunatatirile sunt incluse in cadrul procesului de productie al modelului Volt, ce va fi reluat in aceasta luna. 

Modificarile si imbunatatirile vor fi valabile pentru toate modelele Volt, inclusiv pentru cele vandute in Europa. Programul european de evaluare a autovehiculelor noi (Euro NCAP) i-a acordat modelului Chevrolet Volt 5 stele in urma testelor de siguranta.

Distribuie acest articol!