Peugeot se retrage din cursele de anduranta
20.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Peugeot a decis sa puna punct programului sau in competitiile de anduranta. Constructorul francez a anuntat zilele trecute ca nu va mai angaja in competitie niciun exemplar al prototpului 908, nici macar in celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans. Decizia a venit oarecum pe neasteptate, chiar daca incertitudinile si plecarile pilotilor din ultimele saptamani nu anuntau nimic bun.

Peugeot explica decizia prin contextul economic dificil din Europa si prin numeroasele modele pe care le va lansa anul acesta, ceea ce necesita o concentrare speciala asupra performantei comerciale. Chiar daca in comunicatul oficial nu se vorbeste deloc despre asa ceva, modelul 908 ar putea fi, totusi, inscris in competitii de catre o echipa privata.

Decizia Peugeot de a se retrage din anduranta este, totusi, una brutala, avand in vedere implicarea traditionala a marcii in cursele cu automobile sport-prototip. Pe de alta parte, aceasta retragere precipitata lasa loc liber spre victorie rivalilor de la Audi, carora li se vor alatura in curand cei de la Toyota, cu un hibrid, si Porsche, din 2014.

Din pacate, decizia de retragere pune punct, cel putin deocamdata, si unuia dintre cele mai spectaculoase dueluri din motorsportul mondial, din ultimii ani, cel dintre Peugeot si Audi, la Le Mans. Palmaresul nu le este, insa, deloc favorabil francezilor, care au fost infranti in patru din cele cinci confruntari.

Distribuie acest articol!