Al treilea model Lamborghini - un SUV
21.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Limuzina sau SUV? Dupa o indelungata perioada de incertitudine, se pare ca exista un raspuns la aceasta intrebare. Aproape sigur, il vom afla in aprilie, la Salonul Auto de la Beijing, unde Lamborghini ar urma sa isi dezvaluie cel de-al treilea model din gama, in versiune concept.

Deja anticipatul Maserati Kubang si mult asteptatul BMW X6 vor avea, asadar, un concurent rasat, de la Lambo, un succesor al legendarului LM002. Versiunea pentru Beijing va fi dotata cu propulsorul V10 de la Gallardo, revizuit. Informatiile au aparut in media italiana, iar cei de la Quatroruote au publicat imaginile alaturate.

Se pare ca alegerea SUV-ului de lux, in detrimentul unei super-limuzine, a fost dictata de cererea in crestere pentru acest tip de automobil, de pe piata asiatica. Asa se explica si alegerea Salonului de la Beijing pentru dezvaluirea conceptului. Decizia are si argumentul istoric, Lamborghini fiind, poate, marca cea mai indreptatita sa lanseze un SUV ultrasportiv.

Ramane de vazut ce si cat va prelua constructorul italian de la platformele din Grupul VW, gen Audi Q7 sau Porsche Cayenne. Comercializarea este asteptata abia in 2015.

Foto: Quatroruote

Distribuie acest articol!