Anvelope prototip Goodyear, pentru Chevrolet
03.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul Salonului Auto de la Detroit 2011, doua prototipuri Chevrolet au etalat anvelope concept de la Goodyear ca parte a aparitiei lor de marca pentru tinerii clienti. Cele doua modele concept expuse de Chevrolet la Detroit au fost Code 130R si Tru 140S. Cele doua vehicule reprezinta, in opinia celor de la Chevrolet, nivelul de stil si functionalitate pe care viitoarele generatii de cumparatori il vor avea in vedere.

Centrul de Cercetare si Proiectare Goodyear din Akron a dezvoltat anvelopele speciale pentru cele doua modele, lucrand cu inginerii GM, si furnizand unele din cele mai deosebite anvelope sculptate vreodata pentru aceasta echipare de inalta tinuta.

Code 130R este un coupe cu patru locuri care are printre caracteristici si un stil inspirat de ideea de performanta si transmisia pe rotile din spate. Acest concept imbina intr-un mod eficient performanta turbo cu economia de carburant. Banda de rulare a anvelopelor a fost proiectata pentru a avea distributia de cauciuc a popularei anvelope de ultra-inalta performanta Goodyear Eagle, in conditiile unei asortari perfecte cu noul stil al masinii. Design-ul asimetric al benzii de rulare a fost gandit sa fie simetric fata de linia mediana a masinii.

Potrivit celor de la Chevrolet, Tru 140S este o masina cu tractiune fata, un coupe sportiv cu patru locuri “exotic, dar accesibil”. Anvelopele destinate modelului Tru 140S au inceput sa fie proiectate de la sigla Chevrolet, evoluand treptat pana la profilul lor final. Anvelopele concept au fost fabricate cu o banda de rulare fina in unitatea de productie Goodyear din Luxemburg, sculptarea profilului distinctiv pentru cele doua modele concept fiind executata cu laser. Textura suprafetei benzii de rulare, impreuna cu imbinarile finale de la nivelul canelurilor benzii de rulare, a fost adaugata ulterior.

Desi par ca vin din viitor, asa cum pareau la vremea lor si anvelopele run-flat dezvoltate de Goodyear, anvelopele concept nu sunt numai rezultatul unui inginer proiectant cu o imaginatie debordanta. Ele sunt componente necesare pentru unele dintre cele mai populare vehicule expuse la majoritatea saloanelor auto, vehicule ce adesea evolueaza in modele de serie produse ulterior pe scara larga.

Distribuie acest articol!