BMW Concept M135i
24.02.2012
           
Distribuie acest articol!   

Simultan cu premiera mondiala a primelor automobile BMW M Performance, prototipul BMW al unui viitor model din aceasta categorie noua de produse va fi prezentat in zilele de presa (6-7 martie) la editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva. BMW Concept M135i utilizeaza potentialul dinamic al noului BMW Seria 1 pentru prototipul primului automobil BMW M Performance ce dispune de motor pe benzina, cu 6 cilindri dispusi in linie. Prin designul caroseriei BMW Concept M135i se realizeaza o combinatie intre aspectul sportiv al noului BMW Seria 1 si un model compact cu 3 usi, toate completate de aptitudinile atletice ce definesc un automobil BMW M Performance.

Datorita aspectul sportiv, automobilul compact cu trei usi transfera calitatile specifice modelelor BMW Performance spre un alt segment. Automobilele BMW M Performance ofera simbioza ideala intre performantele remarcabile si utilizarea zilnica. Se foloseste intreaga experienta BMW M in deceniile petrecute in motorsport pentru dezvoltarea principalelor componente: sasiul si tehnologia suspensiei, caracteristicile aerodinamice, sistemul de franare.

Motorul pe benzina utilizat – cu 6 cilindri dispusi in linie, tehnologie M Performance TwinPower Turbo si o putere maxima de peste 300 CP – creeaza conditiile ideale pentru o dinamica excelenta in segmentul compact premium. In combinatie cu transmisia spate – unica in aceasta segment -, asigura inegalabila placere a condusului atat de tipica pentru BMW.

Precizia directiei este sustinuta de tehnologia suspensiei si un sistem de franare sport M, adaptat perfect pentru performantele superioare ale acestui model. Jante M din aliaj usor, de 18 inch, cu design "double spoke" completeaza caracterul sportiv al prototipului.

Bara fata a prototipului are designul M specific, care semnalizeaza o orientare clara spre drum. Se disting si prizele largi de aer, concepute pentru a face fata cerintelor de racire a motorului puternic. Discurile de frana mari intaresc apetitul pentru performanta al noului model. Designul specific al partii spate de la BMW Concept M135i accentueaza latimea masinii. Bara spate cuprinde cele doua tevi de esapament ale sistemului de evacuare, finisate in nuanta crom inchis. Capacele retrovizoarelor, de culoare Ferric Grey, si contururile geamurilor laterale, in echipare BMW Individual High Gloss Shadow Line, sunt alte particularitati specifice automobilelor BMW M Performance.

Datorita aspectului dinamic distinctiv, BMW Concept M135i ofera perspective interesante pentru dezvoltarea viitoare a gamei de modele BMW Seria 1. In acelasi timp, este un semnal clar pentru extinderea noii categorii de produse BMW M Performance. Automobilele BMW M Performance, care vor fi prezentate la Salonul de la Geneva si vor fi lansate in scurt timp dupa aceea, sunt propulsate de cel mai performant motor diesel cu 6 cilindri existent in lume pentru modele de serie. Versiunile cu motorizare pe benzina din aceasta categorie de produse vor ocupa o pozitie unica similara.

Distribuie acest articol!