Dacia va avea propriul Kangoo
09.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Cu toate ca abia au aparut primele informatii oficiale despre noul MPV Lodgy, modelul urmand sa fie prezentat in premiera mondiala luna viitoare, la Geneva, in presa franceza se vorbeste deja despre a doua noutate Dacia din acest an. Este vorba, asa cum se stie de ceva vreme, de un MPV similar cu Renault Kangoo (foto).

Francezii folosesc pentru acest tip de automobil, aflat la granita dintre utilitara si familiala, termenul de “ludospace”. Va avea dimensiuni comparabile cu monovolumul Renault Grand Scenic, va fi mai ieftin decat un Duster si va fi, de fapt, versiunea utilitara a noului monovolum Lodgy. Spre deosebire de Kangoo, “echivalentul” de la Dacia va fi mult mai ieftin – presa franceza vorbeste chiar de jumatate din pretul unui Kangoo!

Noul model se va asambla in fabrica Dacia din Tanger, Maroc, fiind asteptat pe piata in a doua parte a acestui an. Va folosi platforma tehnica de la Logan si va avea circa 70% din piese si subansamble preluate de la alte modele Dacia.

UPDATE 12 februarie 2012: In presa franceza au aparut zilele acestea primele informatii – desigur, neoficiale – despre al doilea model care se va asambla in Maroc. Se pare ca se va numi Dokker, va avea un pret de plecare sub 10.000 de euro, pe piata vest-europeana. A fost dezvaluit si un detaliu constructiv interesant: va avea usile spate culisante. Premiera mondiala este programata pentru la toamna, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Distribuie acest articol!