F1 2012: Noi lansari de monoposturi
08.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Lotus a lansat oficial noul monopost de Formula 1, denumit E20 (fiind cel de-al 20-lea sasiu produs la uzina din Enstone, Marea Britanie). Cu aceasta ocazie Eric Boullier, seful echipei, a declarat ca obiectivul principal este readucerea Lotus pe lista invingatorilor de curse din 2012 si a spiritului de invingator pe care echipa l-a avut cu cateva decenii in urma.

Pilotii oficiali ai echipei sunt finlandezul Kimi Raikkonen, campion mondial de Formula 1 in 2007, si francezul Romain Grosjean, campionul seriei GP2 din 2011. Pilotul de teste si de rezerva va fi belgianul Jerome d’Ambrosio.

Numele Lotus este cunoscut pentru ca a adus in lumea curselor foarte multe inovatii. Directorul tehnic James Allisson a anuntat principalele noutati ale monopostului, care consista in linia de esapament redesenata complet, ca si suspensia fata si spate, ceea ce duce la o imbunatatire a aerodinamicii. Lotus E20 este echipat cu un motor Renault V8, denumit RS27-2012.

Si campionii mondial en titre de la Red Bull si-au prezentat in aceasta perioada monopostul cu care vor ataca sezonul 2012 din Formula 1. Prima schimbare vizibila imediat la noua masina este desenul “nasului”, care trebuie sa se incadreze in noile cerinte ale regulamentului, ce prevede coborarea partii frontale.


Detinatoare a titlurilor de la constructori in 2010 si 2011, Red Bull va miza si anul acesta pe serviciile germanului Sebastian Vettel, campion en tire, si ale australianului Mark Webber.

Apropo de ce va fi in 2012, Christian Horner, boss-ul de la Red Bull, este constient de faptul ca lui Vettel ii este dificil sa evolueze mai bine decat a facut-o pana acum. Pe de alta parte, Horner reaminteste ca Vettel are doar 24 de ani, deci loc inca exista, cel putin la capitolul experienta.

Distribuie acest articol!