Mazda Takeri, in premiera europeana la Geneva

14 februarie 2012, Sursa: Mazda Motor EuropeMazda va expune la Salonul Auto de la Geneva, in premiera in Europa, conceptul Takeri, un sedan de clasa medie ce incorporeaza tehnologia unica Mazda i-Eloop de franare regenerativa. Acesta va fi prezentat alaturi de noua Mazda CX-5, un SUV compact crossover echipat cu intreaga gama de tehnologii inovatoare Skyactiv Mazda, impreuna cu o editie speciala de primavara 2012 MX-5, proiectata doar pentru piata europeana, si cu o serie de tehnologii noi si de modele de serie.

Cea mai noua adaptare a temei de design Mazda Kodo – Sufletul Miscarii, prin conceptul Takeri, aduce o noua viziune in materie de stilizare pentru un sedan. Takeri ofera o imagine asupra directiei viitoare a modelelor sedan de clasa medie (Mazda6), mostenind viziunea conceptului Shinari, un coupe sport cu 4 usi, prezentat anul trecut la Geneva. In spatele acestui exterior captivant, Takeri integreaza motorizarea diesel Skyactiv-D echipata cu sistemul i-stop si cutia automata cu sase rapoarte Skyactiv-Drive.

Takeri urmareste sa obtina eficienta maxima in consumul de energie fara a compromite performanta Zoom-Zoom specifica Mazda. Acesta este primul model echipat cu i-Eloop (Intelligent Energy Loop), primul sistem de franare regenerativa al constructorului, care foloseste o solutie unica pentru a converti energia cinetica in electricitate in timpul franarii si o stocheaza intr-un capacitor electric cu doua straturi. Puterea este apoi utilizata pentru a alimenta componente electrice, reducand astfel solicitarea motorului si scazand consumul de combustibil cu pana la 10%. i-Eloop contribuie la un consum remarcabil al conceptului Takeri, obtinut fara a sacrifica confortul sau performantele.