Mitsubishi isi opreste productia in Europa
08.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Mitsubishi Motors a anuntat ca isi va opri total productia in Europa, la finele anului 2012, in cadrul uzinei NedCar pe care o detine in Olanda. Intr-un comunicat de presa, constructorul nipon explica motivul acestei decizii: mediul economic instabil, care nu poate asigura viabilitatea lansarii in productie a unui nou model, la aceasta fabrica.

In uzina lucreaza in prezent 1.500 de salariati, iar productia continua sa fie sub capacitatea prevazuta, de 200.000 de unitati anual. Mitsubishi asambleaza aici doua modele, Colt si Outlander. De asltfel, aceasta uzina a cauzat in ultimii ani o pierdere constanta pentru Mitsubishi, in Europa. Fabrica a fost utilizata sub capacitate inca din momentul in care Daimler, vechiul actionar majoritar de la Mitsubishi Motors, a renuntat la asamblarea aici a modelului smart.

Mitsubishi mai precizeaza ca este mai profitabil sa importe masini din Japonia si Thailanda, pentru piata europeana. Producatorul japonez mai are o unitate de productie in Rusia, la Kaluga, construita in cooperare cu PSA Peugeot – Citroen. Cat despre viitorul fabricii din Olanda, acesta este incert. Pentru moment, se incearca gasirea unui cumparator care sa fie interesat de productia de automobile in aceasta locatie.

Distribuie acest articol!