Porsche Macan - primele informatii oficiale
17.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Uitati numele Porsche Cajun! Noul SUV compact de la Porsche se va numi Macan, iar confirmarea denumirii a venit acum, cu ocazia prezentarii primului video oficial (cel de mai jos). La finalul scurtului teaser apare si schita alaturata, care prezinta, in premiera, profilul noului model.

Pana acum toata lumea stia ca noul SUV se va numi Cajun, denumire rezultata din imbinarea cuvintelor Cayenne si junior. N-a fost sa fie asa, iar Porsche explica acum de unde vine noul nume – din indoneziana, limba in care “macan” inseamna “tigru”.

Fratele mai mic al lui Cayenne va fi produs in uzina Porsche din Leipzig, incepand de anul viitor. Constructorul german a investit in noua unitate productiva 500 milioane de euro, pentru a putea integra aici productia noului model.

Din punct de vedere tehnic, Macan este dezvoltat pe arhitectura Audi Q5. Prin urmare, este de asteptat ca cele doua modele sa imparta numeroase elemente ale platformei tehnice – motoare, directie, tren de rulare si chiar transmisia quattro, specialitatea casei la Audi. Porsche isi va dezvolta propriile sisteme de franare si suspensie, precum si sistemele de control dinamic.

In fine, ca aspect general, din schita alaturata putem trage concluzia ca noul SUV cu 5 usi de la Porsche are o alura foarte apropiata de cea a noului Cayenne, aflat deja la a doua generatie. Zvonurile dau ca sigura si o versiune in 3 usi si, la fel, o varianta de propulsie hibrid.

Ramane de vazut daca Macan va continua succesul Porsche din ultimii ani. Pentru ca, in ciuda dezamagirii celor care vedeau in Porsche un producator exclusiv de coupe-uri supersportive, diversificarea gamei cu modele insolite, precum Cayenne si Panamera, s-a dovedit a fi o miscare strategica foarte inspirata.

Distribuie acest articol!