Primul echipaj romanesc cu program extins in IRC
17.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Marco Tempestini si Dorin Pulpea, de doua ori campioni in FIA European Rally Cup East,  vor avea in sezonul 2012 un program extins in Intercontinental Rally Challenge. Echipajul romanesc va concura la cel putin 7 etape din totalul celor 13 incluse in calendarul competitional, iar obiectivul este clasarea pe podium in clasaementul general al Production Group.

Dupa ce au fost primul echipaj romanesc prezent intr-o etapa din Intercontinental Rally Challenge – Raliul Monte Carlo 2011, Marco Tempestini si Dorin Pulpea vor avea in acest sezon un program extins in cel de-al doilea campionat ca importanta la nivel mondial, dupa WRC. Echipajul romanesc va lua startul cu o masina Subaru Impreza R4, iar obiectivul este sa se lupte pentru un loc pe podium la Production Group. „IRC este un campionat extrem de interesant si sunt foarte incantat ca am reusit ca in 2012 sa avem un program extins in aceasta competitie. Am luat startul la 3 etape din acest campionat pana acum si, clar, este un campionat extrem de competitiv. Vom incerca sa ne clasam la fiecare etapa pe podium la Production Group, iar daca vom fi in top 3 la finalul sezonului este perfect”, a spus Marco Tempestini.

Pentru Marco Tempestini si Dorin Pulpea sezonul va incepe in aceasta luna, in perioada 23-25 februarie, cu Sata Rallye Acores in Portugalia. Apoi urmeaza Canon Mecsek Rallye in Ungaria (2-3 iunie), Rally San Marino (6-7 iulie), Raliul Sibiului (20-22 iulie), Prime Yalta Rally Ucraina (15-16 septembrie), Rally Sliven Bulgaria (29-30 septembrie), si Raliul Ciprului (2-3 noiembrie). „Din acest calendar cunoastem etapele din Romania si Bulgaria, dar restul sunt complet noi. Sunt sigur insa ca ne vom adapta repede si ca vom reusi sa obtinem rezultate bune in raliurile la care nu am luat startul niciodata si ca vom putea sa ne valorificam avantajul pe care-l avem in etapele in care am mai concurat, pentru a ne atinge obiectivul propus in acest sezon din IRC”, a spus Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

In IRC conteaza, pentru intocmirea clasamentului general la fiecare grupa, cele mai bune 8 etape din cele 13 incluse in calendar. „In cazul in care mai avem nevoie de o etapa pentru a ne atinge obiectivul, vom participa la o etapa suplimentara. Nu am nicio preferinta anume si ne vom stabili strategia in functie de ceea ce se intampla pe parcursul acestui sezon”, a mai spus Marco Tempestini.

Rallye Sata Acores din Portugalia, prima etapa din IRC si prima etapa din programul echipajului romanesc, se va desfasura in perioada 23-25 februarie. In total sunt programate 14 probe speciale, cu o lungime totala de 198,4 km.

Calendar IRC 2012 (etapele la care va participa echipajul Napoca Rally Academy sunt marcate cu steluta):
1. Sata Rallye Acores 23-25 februarie (macadam)*
2. Rally Islas Canarias El Corte Ingles 15-17 martie (asfalt)
3. Donnelly Group Circuit of Ireland Rally 6-7 aprilie (asfalt)
4. Tour de Corse 11-12 mai (asfalt)
5. Canon Mecsek Rallye 2-3 iunie (asfalt)*
6. GEKO Ypres Rally 21-23 iunie (asfalt)
7. Rally San Marino 6-7 iulie (macadam)*
8. Sibiu Rally 20-22 iulie (macadam)*
9. Barum Czech Rally Zlin 31 august-2 septembrie (asfalt)
10. Prime Yalta Rally 15-16 septembrie (asfalt)*
11. Rally Sliven 29-30 septembrie (asfalt)*
12. Rallye Sanremo 12-13 octombrie (asfalt)
13. Cyprus Rally 2-3 noiembrie (mixt)*

Distribuie acest articol!