Audi readuce numele quattro in curse
01.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Pentru editia din acest an a celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans, Audi anunta doua surprize: prima masina LMP1 care combina tehnologia TDI cu un sistem hibrid de propulsie, precum si revenirea in curse a transmisiei quattro, intr-o noua formula. Audi R18 e-tron quattro este numele noului prototip pentru Le Mans, care va debuta pe 5 mai, la cursa de 6 ore de la Spa-Francorchamps.

La noul Audi R18 e-tron quattro, energia cinetica recuperata in timpul franarii este inmagazinata si, mai apoi, folosita la anumite accelerari. Toata aceasta procedura vizeaza doar puntea fata, in timp ce motorul V6 TDI de 510 CP va continua sa fie cuplat la puntea spate. Combinarea celor doua propulsii furnizeaza principiul de functionare e-tron quattro, pe care cei de la Audi si-l doresc, intr-o perspectiva nu prea indepartata, si pe modelele de serie.

Proiectul a demarat in februarie 2010, doar 18 luni fiind necesare de la ideea de start pana la primele teste. Cei de la Audi Sport au dezvoltat in paralel doua versiuni, Audi R18 ultra si Audi R18 e-tron quattro, pentru ca doresc sa participe la Le Mans, dar si in nou creatul FIA World Endurance Championship (WEC). La Le Mans 2012, Audi va alinia doua masini R18 e-tron quattro si doua R18 ultra.

Distribuie acest articol!