Louis Chevrolet revine acasa, in La Chaux-de-Fonds
22.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Un bust de dimensiuni mari, din otel slefuit va impodobi Parc de l’Ouest din La Chaux-de-Fonds si le va aminti vizitatorilor de Louis Chevrolet, unul dintre cei mai renumiti fii ai orasului elvetian.

Sculptura, conceputa de Christian Gonzenbach, a castigat concursul de arta organizat cu ocazia centenarului Chevrolet. Acest concurs a fost lansat pe data de 3 noiembrie 2011, la aniversarea a 100 de ani de la infiintarea legendarei marci americane de autovehicule. Un juriu international a desemnat proiectul lui Gonzenbach ca fiind cel mai bun din cele patru lucrari deosebit de creative. Propunerea acestuia s-a clasat in fata celor prezentate de Lang/Baumann, Costas Varotsos, si Olivier Mosset si Sylvie Fleury. Spectaculoasa opera de arta va fi amplasata in Parc de l’Ouest, situat in centrul orasului La Chaux-de-Fonds.

Ideea initiala privind bustul inalt de 5 metri infatisandu-l pe Chevrolet a inceput cu povestea acestui om, al carui nume a devenit o marca in intreaga lume. Aceasta sculptura abstracta si evocatoare va rezista in timp si va ramane un punct de atractie pentru generatiile viitoare. Reflexiile acesteia evoca personalitatea dinamica a lui Louis Chevrolet si viata orasului care o inconjoara. 

Opera de arta castigatoare comemoreaza o suta de ani de existenta a uneia dintre cele mai cunoscute marci de autovehicule din lume si exprima valorile pentru care marca Chevrolet si cofondatorul sau originar din Elvetia au devenit cunoscuti in 140 de tari din intreaga lume: un spirit avangardist si inovator, un optimism profund si pasiunea de a valorifica la maxim oportunitatile vietii.

Distribuie acest articol!