Noul SEAT Toledo, concept final
03.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

SEAT va expune la Geneva un concept care prefigureaza 99% noua generatie Toledo. Este asadar, cu foarte putine exceptii, varianta finala, de serie, a noului Toledo, care urmeaza sa ajunga la dealeri in mai putin de un an.

Viitorul Toledo se va incadra in gama SEAT intre compacta Leon si limuzina de clasa medie Exeo. Va fi un sedan de clasa medie, foarte asemanator cu VW Jetta si care va folosi noua platforma MQB a Grupului VW, ce urmeaza sa fie inaugurata de noua generatie Audi A3. Fiind vorba de un concept, nu au fost furnizate informatii referitoare la motorizarile disponibile in serie.

Se poate observa ca, spre deosebire de vechile generatii, viitorul Toledo nu va mai reprezenta versiunea in 3 volume a lui Leon, ci va fi un model complet diferit. Toledo sacrifica gena sportiva, specifica marcii iberice, in favoarea spiritului practic. Cu 4,48 m lungime si un ampatament de 2,60 m, ofera spatiu interior suficient pentru 5 persoane. Surprinzator, portbagajul este cu hayon, la fel ca la Skoda Octavia, si ofera un volum generos, de 500 litri.

Dupa experienta nereusita cu actualul Toledo, SEAT revine la un design cu proportii clasice, poate prea cuminte chiar si pentru un model in 3 volume. Va castiga tocmai prin latura practica pe care o va oferi acest sedan, al carui look este foarte apropiat (deloc intamplator!) de  VW Jetta si conceptul Skoda Mission L.

Distribuie acest articol!