Prime exceptionale pentru angajatii Audi si Porsche
02.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Porsche a anuntat ca ii va recompensa pe toti cei 8.500 de salariati cu prime exceptionale, fiecare urmand sa primeasca cate 7.600 de euro pentru performantele inregistrate de constructorul german in 2011. Gestul rasplateste angajamentul celor care au contribuit la inregistrarea unui nou record istoric pentru Porsche, care anul trecut a vandut 119.000 de unitati

Cresterea lefurilor a fost plafonata in Germania printr-un acord salarial in bransa, initiat la inceputul lui 2012, pe fondul crizei. Iata de ce constructorii folosesc aceasta metoda de a-si recompensa salariatii, prin prime exceptionale.

La scurt timp dupa ce Porsche a facut acest anunt oficial, a fost randul celor de la Audi sa comunice acordarea de prime speciale pentru salariati. Precum intr-o licitatie, Audi a anuntat prime de 8.251 euro pentru toti salariatii sai din Germania.

Si Audi a avut un an 2011 exceptional, cu 1,3 milioane de unitati vandute (+19,2%) si o cifra de afaceri in crestere cu 24,4%, la peste 44 milliarde de euro. Poate cea mai elocventa dovada ca lucrurile la Audi merg foarte bine, intr-un moment in care industria auto sufera, este marja operationala, care a crescut de la 9,4 la 12,1%!

Cu siguranta, concurenta este perplexa si va gasi cu greu explicatii la avantul fara precedent al celor de la Audi. Marca germana se afla in plina glorie, fiind la ora actuala cel mai rentabil constructor auto din lume.

Distribuie acest articol!