Primul podium pentru un echipaj romanesc in IRC
19.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Abandonul din Azore a fost uitat rapid de Marco Tempestini si Dorin Pulpea. Echipajul Napoca Rally Academy a inclus si Rally Islas Canarias El Corte Ingles in programul din 2012, iar dupa cei peste 240 km de proba speciala au urcat pe podium in IRC Production Cup. Prima zi din Rally Islas Canarias El Corte Ingles, etapa a doua din calendarul IRC, a inceput bine, dar s-a terminat prost. „A fost o zi foarte lunga si din pacate franele noastre au cedat. Au fost multe portiuni in coborare si din aceasta cauza, pe ultima bucla a zilei, au aparut problemele. Toata munca noastra s-a irosit intr-o clipa si am pierdut prima pozitie. Nu cred ca este posibil sa mai recuperam timpul pierdut, dar vom face totul ca sa terminam aceasta etapa”, a spus Tempestini, la finalul primei zile.

Pe ultimele sase probe speciale din ziua a doua, cu o lungime totala de peste 100 km, Marco Tempestini si Robert Consani, rivalul sau in lupta pentru prima pozitie in IRC Production Cup, si-au impartit in mod egal victoriile de proba speciala la aceasta grupa. „Nu am fortat deloc in ziua a doua. Dupa abandonul din Azore aveam nevoie de aceste puncte pentru a ne atinge obiectivul propus in acest sezon si anume sa terminam pe podium in IRC Production Cup. Eu vad acum partea plina a paharului. Suntem primul echipaj romanesc care a urcat pe podium in IRC. Sigur, puteam sa terminam pe prima pozitie daca nu aveam probleme in prima zi, dar acest lucru nu mai conteaza. Sunt fericit cu acest rezultat si acum ne concetram pentru prima etapa din Campionatul National”, a mai spus Marco Tempestini, care concureaza in IRC cu modelul Subaru Impreza R4.

In urma rezultatului din Rally Islas Canarias El Corte Ingles, Marco Tempestini l-a egalat pe portughezul Sergio Silva si se afla pe pozitia a treia. In fata celor doi se afla Ricardo Moura si Robert Consani, ambii cu 25 de puncte. Urmatoarea etapa din programul echipajului romanesc in IRC este Canon Mecsek Rallye, in Ungaria, programat in perioada 2-3 iunie. „Urmatoarele doua etape, Irlanda si Turul Corsicii, nu au fost incluse in programul nostru la inceputul sezonului, dar sunt sanse sa luam totusi startul in Turul Corsicii si apoi, desigur, in Ungaria conform programului. Pana atunci ne concentram insa pe intrecerea interna”, a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

Rezumatul complet al etapei a doua din Intercontinental Rally Challenge va fi transmis, miercuri, 21 martie, de postul TV Eurosport, incepand cu ora 1,00.

Distribuie acest articol!