S-a nascut o noua alianta: GM - PSA
01.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Gigantii industriei auto General Motors (GM) si PSA Peugeot Citroen au anuntat formarea unei aliante globale, care le va permite sa-si eficientizeze activitatea economica. In termeni pragmatici, aceasta inseamna economii anuale de circa 2 miliarde dolari, pe termen de 5 ani, potrivit propriilor estimari.

Noua alianta este asemanatoare cu cea dintre Renault si Nissan. Astfel, GM si PSA vor imparti platforme, componente si module, iar la nivel global va fi creat un joint-venture pentru achizitii de produse si servicii in valoare de 125 miliarde dolari pe an. Primul automobil dezvoltat in comun va fi lansat pe piata in 2016.

GM va cumpara 7% din PSA, devenind al doilea mare actionar al grupului francez, dupa familia Peugeot. La PSA va urma o majorare de capital de un miliard de euro, iar actionarii grupului vor avea drept de preemptiune.

Documentul care consfinteste noua alianta a fost semnat de Dan Akerson, presedinte si director general executiv GM, si de Philippe Varin, presedinte al Consiliului Director PSA (foto).

Distribuie acest articol!