Audi RS Q3 Concept
18.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Dupa conceptul Q3 Vail, prezentat la inceputul anului, la Salonul de la Detroit, Audi dezvaluie o noua versiune a celui mai mic SUV din gama, Q3. Noul RS Q3, prezentat deocamdata ca si concept, va fi dezvaluit in cadrul apropiatului Salon Auto de la Beijing. De aceasta data este o versiune sportiva, animata de un propulsor in 5 clindri, ce dezvolta nu mai putin de 360 CP!

Fiind vorba de o varianta RS (sportiva) a segmentului C, are sub capota motorul TFSI de 2,5 litri cu 5 cilindri, intalnit si pe “suratele” RS3 sau TTRS. Motorul este cuplat la o cutie de viteze S-Tronic cu dublu ambreiaj si sistem quattro Haldex. Accelereaza 0-100 km/ora in 5,2 secunde si atinge viteza maxima de 265 km/ora.

La exterior se distinge prin rotile pe 20 inch (anvelope 255/30), specifice modelelor RS si finisajele cromate sau cu nuanta de aluminiu mat. Parasocurile si retrovizoarele exterioare au fost usor retusate, iar garda la sol este cu 25 mm mai mica. Tenta de albastru in care este vopsita caroseria contrasteaza cu elementele negre, din CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon)

Aceleasi combinatii se regasesc la interior, unde domina negrul de la CFRP, dar si de la Alcantara, material combinat cu piela Nappa. Fiind vorba de o prezentare la un eveniment gazduit de China, ideogramele si-au gasit si ele locul – nu oriunde, ci chiar pe panoul de bord!

Distribuie acest articol!