CNR: Tess Rally 2012, castigat de Porcisteanu
03.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Brasovul a gazduit actul inaugural al editiei 2012 din campionatul intern de raliuri, care s-a consumat la finele saptamanii trecute. Marea surpriza de la Tess Rally a fost… zapada si conditiile meteo dificile, la care probabil ca nimeni nu se mai astepta.

Fara indoiala, Brasovul ii prieste campionului national en titre, Vali Porcisteanu. El a facut alegerea corecta, vineri, in privinta pneurilor, iar mai apoi a reusit sa-si gestioneze perfect avansul luat inca de la inceput. Echipajul Porcisteanu – Dobre si-a trecut astfel in cont cea de-a treia victorie la aceasta etapa si a cincea la Brasov (celelalte doua fiind la Raliul Tara Barsei). Podiumul a fost completat de echipajele  Spitzmuller – Szoke si Tempestini – Pulpea.

O evolutie cu totul aparte la acest raliu a fost cea a brasoveanului Dan Girtofan. Aflat la volanul unui spectaculos exemplar Skoda Fabia S2000 descins parca din IRC, Giri a ales gresit pneurile si, dupa o evolutie stearsa, a terminat prima zi pe un modest loc 32. Si-a revenit insa a doua zi, cand a si castigat ultimele 3 probe speciale si a terminat raliul pe 4, anuntandu-se printre principalii favoriti din acest an.

Urmatoarea etapa din CNR este programata pe 27-28 aprilie, la Timisoara.

Clasament final general – Tess Rally 2012:
 1. Porcisteanu – Dobre (Mitsubishi Lancer EVO 10) 25 p.
 2. Spitzmuller – Szoke (Mitsubishi Lancer EVO 10) 18 p.
 3. Tempestini – Pulpea (Subaru R4) 15 p.
 4. Girtofan – Rotaru (Skoda Fabia S2000) 12 p.
 5. Keleti – Csomortani (Mitsubishi Lancer EVO 10) 10 p.
 6. Filip – Iancu (Renault Clio R3 Maxi EVO 10) 8 p.
 7. Preda – Baciucu (Mitsubishi Lancer EVO 9) 6 p.
 8. Bereczki – Kozma (Citroen C2R2 Max) 4 p.
 9. Barbu – Banca (Renault Clio RS) 2 p.
10. Goellner – Spuderka (Mitsubishi Lancer EVO 9) 1 p.

Foto: FRAS

Distribuie acest articol!