DJ personal on-line in automobil
10.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Aplicatia iPhone AUPEO! Personal Radio este acum disponibila utilizatorilor din Romania, pentru a fi integrata in automobilele BMW si MINI. Dupa debutul serviciilor muzicale Pandora si MOG in Statele Unite, acum si clientii din Europa au posibilitatea sa se bucure de un serviciu personal de muzica.

AUPEO! functioneaza ca un serviciu de radio on-line configurabil care foloseste un sistem de recomandari pentru a alege muzica in functie de  preferintele si setarile utilizatorului. Serviciu este disponibil gratuit sau cu un pachet premium, cu o taxa lunara, si utilizatorilor din Romania. AUPEO! poate fi folosit on-line, la adresa www.aupeo.com, pe iPhone, prin aplicatia dedicata, sau integrat in automobil.

AUPEO! permite utilizatorilor sa asculte un post de radio personalizat, creat dintr-o baza de date care contine aproape 1 milion de melodii. Se poate selecta genul muzical (de la rock la muzica clasica) sau un artist si un algoritm dezvoltat de Fraunhofer Institute livreaza melodii in baza acestei selectii. Sau se poate utiliza functia „Mood Tuner” si melodiile sunt incarcate in functie de starea de spirit (calm, melancolic, energetic, vesel). Alternativ, la dispozitia utilizatorilor sunt peste 150 de posturi predefinite de specialisti AUPEO!, precum „80s Best” sau „Rock Classics”.

AUPEO! poate fi folosit deja pe toate automobilele din Romania echipate cu BMW Apps sau MINI Connected fara a fi nevoie de orice alta pregatire suplimentara. Aplicatia este integrata complet si poate fi controlata din automobil: informatiile aplicatiei pot fi afisate in ecranul secundar al display-ului iDrive sau pe Head-Up Display in timp ce aplicatia poate fi controlata si din comenzile volanului multifunctional. De asemenea, toate functiile AUPEO! pot fi accesate direct din automobil, asa cum este selectia genului, artistului sau unui post customizat, precum si marcarea fiecarei melodii „Ban” sau „Like”.

Conceptul BMW Group permite integrarea in automobil a aplicatiilor, nu numai cele proprii BMW Connceted sau MINI Connected, dar si al celor third-party, create de dezvoltatori externi. Aceasta deschide noi oportunitati utilizatorilor de a se bucura de functii noi, chiar si dupa ce au achizitionat automobilul, fara a fi nevoie de modificari ale masinii. In sprijinul acestor aplicatii BMW Group are deja trei centre de dezvoltare in cadrul birourilor de dezvoltare si cercetare din Mountain View (USA), München (Germania), Shanghai (China).

Scurt istoric despre dezvoltarea tehnologiilor de conectivitate
1999. BMW Assist cu BMW Emergency Call (premiera in Europa, din 1997 in USA), sistem care foloseste un SIM integrat in automobil
2001. iDrive (premiera mondiala)
2001. BMW Online – portal web in automobil (premiera mondiala)
2004 . Interfata iPod complet integrata in automobil (premiera mondiala)
2008. BMW Seria 7 este primul automobil cu browser integrat
2010 (1 septembrie). MINI Connected (premiera mondiala) ofera serie de servicii on-line (Facebook, Twitter, RSS Reeder, WebRadio). Este disponibil in acelasi timp si pentru Romania.
2010 (1 septembrie). Acces la internet pe baza telefonului mobil al utilizatorului pentru browser-ul integrat. Sistemul este disponibil si pentru Romania.
2011 (1 martie). BMW Live ofera servicii similare BMW Online (conexiunea la internet se face cu telefonul mobil al utilizatorului)
2011. Se lanseaza Pandora (disponibil numai in USA), prim-ul third-party app integrat pe automobil.

Distribuie acest articol!