F1, Bahrein: Vettel, la primul succes din 2012
22.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Sebastian Vettel, campionul en-titre, a obtinut primul sau pole-position din acest an, in calificarile pentru Marele Premiu al Bahreinului. Vettel a obtinut pole-ul la o diferenta mai mica de o zecime de secunda de britanicul Lewis Hamilton de la McLaren, iar coechipierul sau de la Red Bull, Mark Webber, s-a clasat al treilea pe grila de start.

Germanul s-a impus si in cursa, de o maniera convingatoare. Deja dupa prima treime se parea ca s-a desprins in castigator detasat. Singurul care a reusit sa tina ritmul cu Vettel, mai ales pe final, a fost Kimi Raikkonen. Finlandezul de la Lotus a trebuit sa se multumeaca cu pozitia secunda, un rezultat excelent, avand in vedere ca a luat startul de pe locul 11! A fost, fara indoiala, cursa celor de la Lotus-Renault, care si-au plasat ambii piloti pe podium, Romain Grosjean ocupand treapta a treia.

Dupa Button, Alonso si Rosberg, pe circuitul Sakhir s-a consemnat cel de-al patrulea castigator, din tot atatea curse disputate anul acesta. Asadar, se pare ca sezonul 2012 de Formula 1 va fi unul extrem de disputat!

Urmatoarea cursa se va avea loc pe 13 mai, in Spania, la Barcelona. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, in Bahrein, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Bahrein 2012:

 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 3. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 4. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 5. Nico Rosberg (Mercedes)
 6. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
 7. Fernando Alonso (Ferrari)
 8. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
 9. Felipe Massa (Ferrari)
10. Michael Schumacher (Mercedes)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 53 p.
2. Lewis Hamilton 49 p.
3. Mark Webber 48 p.
4. Jenson Button 43 p.
5. Fernando Alonso 43 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 101 p.
2. McLaren-Mercedes 92 p.
3. Lotus-Renault 57 p.
4. Ferrari 45 p.
5. Mercedes 37 p.

Foto: Pirelli, Lotus

Distribuie acest articol!