Interiorul Mazda CX-5, in top
26.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Site-ul american specializat wardsauto.com a ales pentru al doilea an consecutiv cele mai bune 10 interioare auto ale anului. Printre modelele alese se afla si noua Mazda CX-5 datorita „abordarii simple si indraznete”. Criteriile folosite de editorii WardsAuto sunt bazate pe ergonomie, siguranta, selectia materialelor, estetica si valoarea totala. In plus, editorii au evaluat si interfata sofer-masina, pentru a determina cat de eficient sunt comunicate informatiile catre sofer. 

Habitaclul CX-5 intampina pasagerii cu finisaje premium ce includ materiale placute la atingere pe panoul de bord si pe interiorul usilor, care contrasteaza cu spitele volanului si manerele portierelor cromate. In acelasi timp, soferul beneficiaza de o senzatie crescuta de sportivitate prin intermediul configuratiei interiorului, care ofera impresia unui cockpit, si al scaunului reglabil electric care asigura un suport lateral ridicat, dar si confortul necesar drumurilor lungi. Un alt element definitoriu al interiorului este ergonomia, atat in ceea ce priveste comenzile de pe consola, cat si volanul sau noul commander, care permite controlul mai usor al diferitelor functii ale masinii.

Pasagerii locurilor din spate au la dispozitie cele mai mari spatii din clasa la nivelul picioarelor si al genunchilor, in timp ce spatiul pentru solduri si umeri se situeaza tot in topul segmentului. La capitolul spatiu, noul CX-5 se remarca si prin numeroase locuri de depozitare, precum si un portbagaj generos cu un volum de 503 litri cu bancheta spate in pozitie normala si 1.620 litri cu spatarele rabatate. Rabatarea se efectueaza foarte usor, gratie sistemului Karakuri 40:20:40, specific Mazda, care reduce toata operatiunea la actionarea unor simple manete din portbagaj. Acelasi sistem Karakuri prevede ca polita care acopera zona bagajelor sa se ridice odata cu usa portbagajului, oferind o suprafata de incarcare foarte mare si asigurand totodata protectia temperaturii ambientale din habitaclu.

Distribuie acest articol!