Mercedes Style Coupe - noul baby CLS
20.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Acest concept, denumit Style Coupe, prefigureaza un coupe compact cu 4 usi derivat din noua Clasa A, care urmeaza sa fie produs in Ungaria. Un “baby CLS”, cum a fost botezat deja viitorul model, al carui nume nu este cunoscut inca, cele mai vehiculate versiuni fiind CLA sau CLC.

Conceptul, care va fi expus in aceasta perioada la Salonul Auto de la Beijing (Auto China), este foarte apropiat de versiunea de serie, a carei aparitie este asteptata anul viitor sau poate chiar pana la finele lui 2012. Rivalii sai vor fi viitorul Audi A3 sedan si un posibil nou model in trei volume derivat din BMW Seria 1.

Masoara 4,637 m lungime, 1,891 m latime si 1,398 m latime si are un design inspirat din conceptul F800, prezentat in 2010. Fara indoiala, este un model mai accesibil, care preia ceva din sarmul binecunoscutului CLS si se adreseaza clientelei tinere si dinamice, segment in care constructorul german inregistreaza un mare deficit.

Imaginile de mai jos provin din galeria de clisee oficiale cu Mercedes Concept Style Coupe (CSC) si au aparut pe internet inainte ca producatorul sa furnizeze primele informatii oficiale. Prototipul a fost dezvoltat pe noua platforma tehnica MFA de la Mercedes, folosita deja la Clasa A, cu un motor in 4 clindri, 2,0 litri turbo, de 211 CP. Este de asteptat ca modelul de serie sa dispuna de aceleasi motorizari ca si Clasa A, inclusiv o versiune de top, AMG cu motor turbo pe benzina, de 2.0 litri si 320 CP.

Distribuie acest articol!