Cel mai bogat pilot din toate timpurile
09.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

In cele ce urmeaza vom vorbi despre averi. Despre averi adevarate, ale unor oameni de top din automobilismul sportiv mondial. Termenul “adevarate” este, totusi, unul relativ, dupa cum veti vedea mai jos.

In mod firesc, cel mai titrat pilot din motorsportul modial se numara si printre cei mai bine platiti sportivi din toate timpurile. Este vorba, ati ghicit, de Michael Schumacher (foto), care reuseste performanta de a fi al doilea in topul celor mai bogati sportivi din toate timpurile, dupa jucatorul de golf Tiger Woods.

Conform publicatiei Sunday Times, castigurile totale acumulate de Schumi pana acum sunt de 823 milioane de dolari (circa 630 milioane de euro), in timp ce Tiger Woods a castigat 869 milioane. Cei doi sunt urmati in top de Michael Jordan (baschet, 516 milioane), Roger Ferderer (tenis, 316 milioane) si David Beckham (fotbal, 258 milioane).

Urmatorii cei mai bine platiti piloti de Formula 1 sunt Fernando Alonso si Kimi Raikkonen, fiecare cu venituri estimate de 161 milioane de dolari. Iar apropo de Formula 1, averea boss-ului din Marele Circ, Bernie Ecclestone, este estimata la ametitoarea suma de 4 milliarde de dolari! O bagatela, totusi, comparativ cu cele 71 de miliarde, la cat este estimata averea celui mai bogat om din lume, Carlos Slim. Si daca tot am ajuns la celebrul om de afaceri mexican, sa mentionam si implicarea sa in automobilism, prin sponsorizarea echipei de F1 Sauber si prin sustinerea pilotului Sergio Perez, conational de-al sau.

Distribuie acest articol!