Compacta Infiniti, din 2014, in Austria
16.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Brandul de lux detinut de Nissan pregateste lansarea primului sau model compact, destinat in principal pietei europene. Desi va concura cu modelele din aceeasi categorie ale tripletei germane (Mercedes Clasa A, Audi A3 si BMW Seria 1), noul model Infiniti va avea un stil mult diferit fata de rivalii „teutoni”.

Este de asteptat ca noul model de intrare in gama Infiniti sa se inspire din conceptul Etherea (foto), prezentat anul trecut, la Salonul de la Geneva. Productia va demara in 2014, la uzina Magna Steyr de la Graz (Austria), intr-o cadenta anuala de 50.000-60.000 unitati.

Platforma tehnica va fi preluata de la noul Mercedes Clasa A (platforma MFA). Acest transfer de tehnologie face parte din parteneriatul pe care Daimler l-a perfectat cu Alianta Renault-Nissan.

Cum spuneam, Infiniti va comercializa acest model cu precadere in Europa, insa sunt luate in calcul si alte piete importante. In privinta Americii de Nord, acolo unde Infiniti are o pozitie foarte buna pe piata, se pare ca nu a fost luata inca nicio decizie. De inteles, totusi, avand in vedere ca noul model a fost creat cu scopul de a castiga noi clienti, pe alte piete.

Distribuie acest articol!