F1, Monaco: Webber, al saselea castigator
27.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Dupa performanta din 2000, Michael Schumacher a fost din nou cel mai rapid in calificarile de la Monaco. Totusi, din cauza unei penalizari primite dupa incidentul din etapa trecuta, Schumacher a luat startul de pe pozitia a sasea a grilei, Mark Webber fiind cel care a urcat astfel o pozitie dupa calificari.

Pilotul care a plecat din pole position a castigat de sapte ori in ultimele opt curse, ceea ce, din punct de vedere statistic, ii oferea lui Webber oportunitatea perfecta de a deveni cel de-al saselea castigator diferit in sezonul 2012. Cursa a debutat cu mic un carambol care l-a avut din nou ca protagonist pe Schumacher, ceea ce a impus introducerea safety car-ului, insa acesta a fost singurul incident mai important.

Cea mai animata parte a cursei a fost la final, ultimele 10 tururi oferind o lupta in sase, pentru primele locuri. Sub amenintarea ploii, “trenuletul” din frunte a rulat in ordinea Webber, Rosberg, Alonso, Vettel, Hamilton, Masa. Asa s-a trecut si linia de sosire, Webber fiind, asadar, al saselea castigator al sezonului, in cea de-a sasea cursa (dupa Button in Australia, Alonso in Malaezia, Rosberg in China, Vettel in Bahrain si Maldonado in Spania).

Urmatoarea cursa va avea loc pe 10 iunie in Canada, la Montreal. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Monte Carlo, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Monaco 2012:
 1. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 2. Nico Rosberg (Mercedes)
 3. Fernando Alonso (Ferrari)
 4. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 5. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
 6. Felipe Massa (Ferrari)
 7. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
 8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
 9. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
10. Bruno Senna (illiams-Renault)

Clasament piloti:
1. Fernando Alonso 76 p.
2. Sebastian Vettel 73 p.
3. Mark Webber 73 p.
4. Lewis Hamilton 63 p.
5. Nico Rosberg 59 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 146 p.
2. McLaren-Mercedes 108p.
3. Ferrari 86 p.
4. Lotus-Renault 86 p.
5. Mercedes 61 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!