Flacara olimpica, testata in tunelul aerodinamic BMW
03.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

O noua editie a Jocurilor Olimpice se apropie (Londra, 27 iulie – 12 august), iar Comitetul International Olimpic nu lasa nimic la voia intamplarii. Asa se face ca, inainte de a pleca la drum, stafeta ce va purta flacara olimpica a poposit in tunelul aerodinamic al partenerului olimpic BMW. Scopul: teste in sufleria aerodinamica, pentru ca organizatorii sa se convinga ca flacara va rezista aprinsa chiar si in cele mai dificile conditii meteo!

Cei de la CIO au dorit sa se asigure astfel ca flacara olimpica va trece cu bine examenul climei engleze, cunoscuta ca una dintre cele mai capricioase din lume. Asa ca in tunelul aerodinamic au fost create conditii dintre cele mai dificile, cu vant de pana la 80 km/ora, ninsoare si ploaie. In plus, stafeta a trebuit sa reziste la temperaturi cuprinse intre -5 si 30 de grade Celsius.

La teste a participat si dublul campion la decatlon, britanicul Daley Thompson (foto), care s-a aratat de-a dreptul impresionat de duritatea conditiilor in care au fost efectuate aceste teste. Iar dincolo de mesajul publicitar in favoarea marcii BMW, un lucru este cert: flacara olimpica are sanse minime sa se stinga pe lungul traseu al stafetei!

Distribuie acest articol!