In memoria lui Gilles Villeneuve
10.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Anul acesta s-au implinit 30 de ani de la tragica disparitie a pilotului de Formula 1 Gilles Villeneuve. Driverul canadian si-a pierdut viata la volanul unui monopost Ferrari, pe 8 mai 1982, in timpul calificarilor pentru Marele Premiu al Belgiei, pe circuitul Zolder.

Villeneuve a disparut intr-un moment in care devenise extrem de popular pentru fanii Ferrari. In scurta sa cariera din F1 a reusit sa castige sase curse. Ceea ce nu a reusit tatal, avea sa reuseasca fiul, peste ani: Jacques Villeneuve a castigat titlul suprem in 1997, fiind in continuare singurul pilot canadian campion mondial de Formula 1.

Cei de la Ferrari au tinut sa-i aduca un omagiu lui Gilles Villeneuve, la trei decenii de la disparitie, organizand un moment emotionant la Fiorano. Invitat special a fost Jacques Villeneuve, care a avut astfel ocazia sa ruleze cateva tururi pe circuitul de casa Ferrari. Si a facut-o la volanul monopostului 312 T4, masina cu care a concurat tatal sau, in 1979. La eveniment au fost prezenti presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, precum si unul dintre actualii piloti de F1 ai Scuderiei, Fernando Alonso.

Foto: captura YouTube.com

Distribuie acest articol!