Mazda va produce un roadster pentru Alfa Romeo
24.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Mazda Motor Corporation (Mazda) si FIAT Group Automobiles S.p.A. (FIAT) anunta semnarea unui memorandum de intelegere pentru dezvoltarea si productia unui nou roadster pentru marcile Mazda si Alfa Romeo, plecand de la generatia viitoare a modelului cu tractiune spate Mazda MX-5.

Proiectul prevede ca atat Mazda, cat si FIAT sa dezvolte doua roadstere diferite, cu stiluri individuale, specifice fiecarui brand, foarte usoare si cu tractiune spate. Fiecare varianta va fi propulsata de motoare din gama individuala a producatorilor. Parteneriatul presupune ca ambele modele sa fie construite la uzina Mazda din Hiroshima, productia versiunii Alfa Romeo fiind prevazuta sa inceapa din 2015.

“Stabilirea de aliante in zona de tehnologie si de dezvoltare de produse este unul dintre obiectivele Mazda, iar anuntul de cooperare cu FIAT este un prim pas important in aceasta directie. Suntem incantati sa colaboram cu o marca atat de renumita, cum este Alfa Romeo, pentru un nou roadster care va avea la baza viitoarea generatie MX-5, un model reprezentativ pentru Mazda si recunoscut drept cel mai vandut roadster din toate timpurile”, a declarat Takashi Yamanouchi, director reprezentativ, presedinte al Consiliului de Administratie si CEO Mazda.

“Aceasta intelegere demonstreaza in mod clar angajamentul Alfa Romeo si determinarea de a deveni un brand cu adevarat global. Prin parteneriatul cu Mazda vom colabora cu liderul recunoscut al modelelor cu arhitectura compacta cu tractiune spate pentru a livra un roadster cu stil si emotionant, in spiritul Alfa Romeo. Apreciem cooperarea cu Mazda si asteptam cu interes o relatie eficienta si de lunga durata”, a declarat la randul sau Sergio Marchionne, CEO FIAT.

Acordul final va fi semnat in a doua jumatate a anului 2012. Mazda si FIAT au convenit totodata sa discute si despre alte oportunitati de colaborare in Europa.

Distribuie acest articol!