Mercedes CLA vine la toamna
31.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noul “baby CLS” se pregateste sa-si faca intrarea pe piata, momentul lansarii fiind asteptat pentru ultima parte a acestui an. Aparitia sa este argumentata de succesul peste asteptari de care s-a bucurat Mercedes CLS, coupe-ul cu 4 usi lansat de Mercedes in 2004 si care a ajuns acum la cea de-a doua generatie.

Dupa cum bine se stie deja, noul CLA este o declinare a lui CLS la scara mai mica si, implicit, mai accesibila, folosind mecanica de la noua Clasa A. Este anticipat de conceptul Style Coupe (vezi link-ul de mai jos), prezentat anul acesta, la Salonul de la Beijing. Mai nou au inceput sa circule pe internet si imagini spion cu prototipul de coupe cu 4 usi de dimensiuni mici aflat in teste.

Botezat o vreme in presa auto CLC, se pare ca noul coupe cu 4 usi se va numi, pana la urma CLA. Firesc, am spune, avand in vedere platforma tehnica folosita. Din punctul de vedere al dimensiunilor, CLA va fi mai lung, mai lat si mai scund decat sedanul Mercedes Clasa C. Se pare ca va fi si mai ieftin decat Clasa C!

Cel mai probabil, premiera mondiala se va consuma in septembrie, cu ocazia Salonului de la Paris. Comercializarea va debuta in 2013.

Distribuie acest articol!