O noua fabrica Bosch, in Romania
08.05.2012
           
Distribuie acest articol!   

Grupul Bosch planifica construirea in Cluj-Napoca a unui centru de productie si dezvoltare pentru unitati electronice de comanda destinate industriei auto. Intr-o prima faza a investitiilor, cea de constructie, care va dura pana la finalul anului 2013, investitiile planificate se ridica la valoarea de 77 de milioane de euro.

Lucrarile de constructie vor fi demarate in cel de-al doilea trimestru al anului 2012, iar procesul de productie este programat sa inceapa la mijlocul anului 2013. Noul centru va avea o suprafata totala de circa 38.000 mp. Pana la sfarsitul anului viitor, in jur de 340 de angajati isi vor desfasura activitatea in domeniul productiei si cercetarii din cadrul acestui centru. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa.

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in trei locatii. In Bucuresti, Bosch este prezent cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare. La Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este in prezent extinsa cu o unitate de productie destinata industriei auto. Numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania este de circa 1.400 de persoane.

Distribuie acest articol!