Patru noi modele, cu 5 stele Euro NCAP
24.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Euro NCAP a dat publicitatii rezultatele celor mai recente teste de impact, in cadrul carora au fost evaluate patru noi automobile. Toate modelele testate au obtinut calificativul general maxim, de 5 stele. Este vorba de BMW Seria 3, Hyundai i30, Mazda CX-5 si Peugeot 208. Euro NCAP a remarcat cu aceasta ocazie rezultatele foarte bune in ceea ce priveste protectia pietonilor, unde s-au inregistrat progrese in ultimul an.

BMW Seria 3 a realizat 78% la protectia pietonilor, un rezultat foarte bun pentru un automobil din aceasta clasa, care nu dispune de o capota activa in cazul impactului cu un pieton. Peugeot 208 a inregistrat 61%, iar Mazda CX-5 si Hyundai i30 au 64%, respectiv 67%. Mazda CX-5 si BMW Seria 3 au punctat decisiv si datorita echiparii cu sistemul autonom de franare (AEB), care opreste automobilul independent de reactia soferului, cu scopul de a reduce viteza, atunci cand o coliziune devine iminenta.

European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) este o agentie independenta care acorda cotatii de siguranta in domeniul auto, din 1997. Cele patru categorii au urmatoarele ponderi in scorul final: 50 % protectia pasagerilor adulti, 20% protectia pasagerilor copii, 20% protectia pietonilor si 10% asistarea de siguranta.

Distribuie acest articol!