Skoda Fabia, la borna trei milioane
11.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a produs autovehiculul Fabia cu numarul trei milioane. Autovehiculul aniversar – o Fabia alba GreenLine – a  iesit de pe linia de asamblare de la principala fabrica a marcii, din Mlada Boleslav. Aceasta Fabia, in versiunea sa deosebit de eficienta, dar si ecologica, a fost comandata de catre un client german.

Popularul model al producatorului ceh a intrat pe piata in 1999. In total, au fost produse 1.788.063 autovehicule Skoda Fabia din prima generatie si alte 1.211.937 exemplare Skoda Fabia din cea de-a doua generatie. Astfel incat Fabia este unul dintre cele mai de succes modele ale marcii, dupa Skoda Octavia. Numai in 2011, livrarile modelului Fabia catre clienti au crescut, la nivel mondial, cu mai mult de 16%, la aproximativ 267.000 de unitati. Deci, vanzarile pentru modelul Fabia reprezinta mai mult de un sfert din totalul vanzarilor marcii la nivel mondial.  

In prezent, Skoda Fabia este produsa in Republica Ceha, China, Rusia si India si este vanduta in aproximativ 103 tari, la nivel mondial. Incepand cu anul 2007, Skoda ofera autovehiculul compact si in versiunea ecologica GreenLine. Skoda Fabia, in cele doua versiuni, hatchback si combi, a furnizat, de asemenea, in repetate randuri, baza pentru modele speciale atractive. Astfel, in 2011, ca omagiu pentru succesele inregistrate de marca in motorsport, Skoda a lansat pe piata versiunea sportiva Fabia Monte Carlo. Iar cu autovehiculul de raliuri Skoda Fabia Super 2000, Skoda Motorsport a obtinut victoria atat in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), cat si in Intercontinental Rally Challenge (IRC), in 2011.

Prima generatie Skoda Fabia a avut premiera in 1999 si a fost produsa timp de 8 ani. Cea de-a doua generatie a acestei masini compacte a fost prezentata pentru prima data la Salonul Auto de la Geneva, in 2007. Autovehiculul a inceput sa fie vandut in aprilie 2007, mai intai in versiunea hatchback, care a fost apoi urmata de versiunea combi. Ambele versiuni de caroserie au avut un facelift, la inceputul anului 2010.

Distribuie acest articol!