Acord Delphi - Universitatea Asachi Iasi
22.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Delphi Automotive si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi au semnat un acord de colaborare pentru un parteneriat pe termen lung. Acordul cuprinde: consultanta si implicare in curricula educationala, ca raspuns pentru cerintele pietei fortei de munca; posibilitatea de a utiliza facilitatile ambelor parti pentru cercetari stiintifice; promovarea de noi solutii pentru industria automotive, oferind suport prelegerilor academice; workshop-uri; cooperare pentru proiecte europene si donatii.

“Inca din 2009, Delphi a demarat cooperarea cu Universitatea si de la bun inceput acest parteneriat ne-a ajutat sa identificam cei mai buni candidati pentru fabrica noastra”, a spus John Hutson, directorul fabricii Delphi Diesel Systems. “Obiectivul acestui parteneriat a fost in mod continuu extins, in principal datorita proiectelor noastre comune. Ca exemple, putem mentiona donarea de echipamente pentru scopuri educationale si programul de practica din acest an, pentru peste 100 de studenti. Ca parte a strategiei noastre si bazandu-ne pe acest parteneriat, suntem implicati in diverse proiecte dezvoltate de  Universitatea Tehnica si obiectivul nostru este de a continua sprijinirea studentilor care obtin cele mai bune rezultate academice. Datorita acestui parteneriat semnat si a prevederilor stabilite de comun acord, vom continua colaborarea dintre industrie si stiinta, asigurandu-le studentilor noi oportunitati de invatare“, a adaugat Hutson.

Delphi interactioneaza cu studentii prin intermediul targurilor de joburi, programelor de internship si proiectelor educationale. Compania continua sa identifice noi oportunitati de a familiariza studentii cu initiativele organizatiei. Inginerii si tehnicienii Delphi vor acorda suport in proiecte de diploma si vor contribui la coordonarea programelor de internship. Studentii vor avea posibilitatea de a lucra in laboratoarele Delphi sau de a participa la trainingurile tehnice de profil.

“Semnarea acestui acord reprezinta o confirmare a unei colaborari intense, in urma careia s-au conturat caile de transfer de cunoastere intre Universitate si Delphi Diesel Systems Romania. Suntem convinsi ca, in viitor, acest parteneriat va conduce la o crestere a performantei actului didactic, cu efecte maxime asupra nivelului de cunostinte, abilitati si atitudini  ale absolventilor nostri, care vor fi mai pregatiti pentru o integrare rapida si eficienta pe piata muncii”, a spus Ion Giurma, rectorul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi Iasi.

Distribuie acest articol!