F1, Valencia: Alonso, invingator pe teren propriu
24.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Sebastian Vettel a plecat din nou din pole position si a dominat o buna parte a cursei. Se parea ca germanul de la Red Bull se indreapta cu pasi mari spre o noua victorie, de data aceasta fiind vorba de Marele Premiu al Europei, disputat pe circuitul stradal din portul Valencia.

Lucrurile la varf s-au schimbat insa radical in a doua parte a cursei, dupa ce s-a rulat cateva tururi in spatele Saferty Car-ului. La reluarea cursei, Vettel a fost tradat de masina si obligat sa abandoneze din postura de lider. Cel care a profitat de situatie a fost favoritul publicului, spaniolul Fernando Alonso. Plecat de pe pozitia a 11-a pe grila, pilotul Ferrari a realizat astfel o ascensiune spectaculoasa, reusind sa se instaleze pe primul loc. Victoria de la Valencia l-a propulsat pe spaniol in varful ierahiei provizorii a pilotilor.

Mai trebuie spus ca Lewis Hamilton n-a reusit sa-si pastreze pozitia secunda, pe care s-a aflat pana cu doua tururi inainte de final! El a fost depasit magistrat de Raikkonen, iar mai apoi a terminat intr-un parapet, dupa un duel mult prea incins cu Madonado. Cel care a avut de castigat de pe urma acestei situatii a fost veteranul Michael Schumacher, care a prins in extremis a treia treapta a podiumului.

Urmatoarea cursa va avea loc pe 8 iulie in Marea Britanie, la Silverstone. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Valencia, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Europa 2012:
 1. Fernando Alonso (Ferrari)
 2. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 3. Michael Schumacher (Mercedes)
 4. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 5. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
 6. Nico Rosberg (Mercedes)
 7. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
 8. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 9. Sergio Perez (Sauber-Ferrari)
10. Pastor Maldonado (Williams-Renault)

Clasament piloti:
1. Fernando Alonso 111 p.
2. Mark Webber 91 p.
3. Lewis Hamilton 88 p.
4. Sebastian Vettel 85 p.
5. Nico Rosberg 75 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 176 p.
2. McLaren-Mercedes 137 p.
3. Lotus-Renault 126 p.
4. Ferrari 122 p.
5. Mercedes 92 p.

Foto: Ferrari, Pirelli

Distribuie acest articol!