Motorpark, primul circuit din Romania
07.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Oficialii Motorpark Romania si organizatorii Dunlop Romanian Superbike 2012 anunta deschiderea oficiala a lucrarilor la primul circuit profesionist de viteza din Romania.

Circuitul va fi amplasat in vecinatatea comunei Adancata, la mai putin de 40 de km de Bucuresti, pe DN Urziceni – Ploiesti. Motorpark Romania va avea 4.100 m lungime cu o linie dreapta de 700 m, o latime de 12 m si o configuratie ce va permite desfasurarea atat de curse moto, cat si auto. Circuitul va asigura toate serviciile necesare unei bune desfasurari a competitiilor sportive, dar si a activitatilor de agrement si va dispune de centru de presa, centru medical, boxe la standarde de Formula 1, restaurant, benzinarie, service si scoala de pilotaj.

Pentru finalizarea lucrarilor este necesara o investitie totala ce se va ridica la peste 7 milioane de euro. Durata constructiei intregului ansamblu este de doi ani, terminarea constructiei pistei fiind preconizata pana la sfarsitul acestui an. Fiind optimisti in ceea ce priveste finalizarea pistei pana la sfarsitul acestui an, organizatorii Dunlop Romanian Superbike au stabilit deja desfasurarea unei etape test pe acest circuit, programata pentru aceasta toamna.

De asemenea, organizatorii Dunlop RoSBK au incheiat un contract pentru urmatorii 3 ani cu Motorpark Romania, acesta fiind primul circuit din Romania care se ridica la standardele cerute de o competitie profesionista de motociclism viteza.

Distribuie acest articol!