Spectaculos: Lamborghini Aventador vs. F16 Falcon
17.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Duelurile cu avioanele sunt printre cele mai spectaculoase teste la care sunt supuse automobilele supersport. In ultimii ani am asistat la nenumarate astfel de incercari, una mai spectaculoasa decat alta, iar acum a sosit momentul examenului si pentru cea mai noua vedeta Lamborghini.

Asadar, la categoria supercar versus avion de vanatoare, in filmul de mai jos puteti urmari duelui dintre Lamborghini Aventador si un F16 Falcon apartinand aviatiei americane. Duelul a fost pus la cale de danezii de la Bilmagasinet. Scenariul ne readuce aminte de un duel similar, regizat de britanicii de la Top Gear, intre legendarul Bugatti Veyron si un Euro Fighter Typhoon.

Chiar daca nu are prea multa importanta cum s-a incheiat acest duel, cateva remarci se impun. Aventador a beneficiat din plin de motorul V12 de 6,5 litri si 700 CP (0-100 km/ora in 2,9 secunde!), care i-a permis un start perfect. Insa, in momentul in care avionul a inceput sa se apropie de puterea maxima, lucrurile s-au schimbat radical. Firesc, avand in vedere ca un F16 poate zbura cu pana la 2.173 km/ora, pe cand Aventador ruleaza cu “doar” 350 km/ora!

Distribuie acest articol!