A murit Sergio Pininfarina
04.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Fostul presedinte al celebrei case de design Pininfarina S.p.A., Sergio Pininfarina, a incetat din viata la varsta de 85 de ani. El a fost fiul lui Gian-Battista (supranumit Pinin) Farina, fondatorul celei mai cunoscute case italiene de design auto, inca din anii 30 ai secolului trecut.

Designer talentat, Sergio Pininfarina a colaborat cu mai multi constructori auto de prima mana, in frunte cu Ferrari, prin intermediul companiei Carrozeria Pinin Farina (transformata in Pininfarina, in 1961). In 1966 la moartea tatalui sau, a preluat conducerea grupului, iar mai apoi a decis dezvoltarea si dotarea cu tehnica de design informatizata a centrului Cambiano de la Torino. A mers mai departe cu viziunea sa, reusind sa puna la punct chiar si propriile capacitati de productie, unde s-au asamblat complet modele precum Alfa Romeo Brera si Spider.

Anul 2008 a fost unul tragic pentru Pininfarina, fiul sau Andrea, desemnat ca succesor la conducerea afacerii, pierzandu-si viata intr-un accident. In prezent, "Carrozzeria" este condusa de un alt fiu de-al sau, Paolo.

Distribuie acest articol!