Centrul Tehnic Titu, condus de o romanca
27.07.2012
           
Distribuie acest articol!   

Din iulie 2012, Centrul Tehnic Titu, singurul centru de incercari auto din Romania, este condus de Anica Muntean, un manager roman cu peste 23 de ani de experienta in ingineria auto din Romania. Este al doilea manager local care inlocuieste un francez intr-o pozitie de conducere in cadrul RTR, dupa Sorin Buse, numit director general RTR in 2010. Anica Muntean a preluat functia de la Fabrice Jouanny, care a coordonat timp de doi ani constructia centrului de la zero, iar apoi pentru alti doi ani demararea activitatilor de incercare, odata cu instalarea primelor echipe.

Inaugurat in 2010, Centrul Tehnic Titu cuprinde zeci de bancuri de testare si 32 de km de piste, destinate incercarii vehiculelor si componentelor. Parte integranta a Renault Technologie Roumanie, centrul are ca misiune testarea si validarea vehiculelor din gama Entry (M0) a grupului Renault.

 „Centrul Tehnic Titu este un instrument extraordinar pentru ingineria din Romania si sunt onorata sa conduc singurul centru de incercari auto din Romania si din regiune. Am gasit aici un centru perfect functional, tehnologie de testare de ultima ora si echipe de inginerie profesioniste. Misiunea mea la Titu este optimizarea performantei centrului si dezvoltarea lui”, a declarat Anica Muntean.

Anica Muntean s-a nascut in 1964 in Turnu Magurele, judetul Teleorman, si a absolvit Institutul Politehnic din Timisoara. Dupa un stagiu de practica, Anica Muntean si-a inceput cariera la Dacia, in 1989, ca inginer tehnolog si a participat la numeroase proiecte din inginerie.

Dupa venirea Renault in Romania, Anica a preluat in 2001 conducerea serviciului de metode montaj, iar in 2004 functia de sef departament inginerie montaj. In 2008, a preluat postul de director inginerie vehicul descentralizata, care coordoneaza activitatea de asistenta tehnica pentru fabricatie la Mioveni, fiind prima femeie din fruntea unei directii de inginerie din Romania si singura femeie care conducea un departament de acest tip in Grupul Renault la nivel mondial. In cadrul acestor directii, Anica a participat activ la industrializarea noilor vehicule, incepand cu Solenza si continuand cu Logan, Sandero si Duster. Din septembrie 2011, Anica Muntean a fost director tehnic al Centrului Tehnic Titu.

Distribuie acest articol!