Michelin lanseaza anvelopa comunicanta
24.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia celei de-a 30-a editii a Jocurilor Olimpice, care urmeaza sa aiba loc la Londra, in perioada 27 iulie – 12 august 2012, Michelin va prezenta cea mai recenta inovatie a sa – anvelopa „comunicanta”. Prin combinarea sistemului de monitorizare a presiunii din anvelope (TPMS) cu cipurile de identificare prin radiofrecventa (RFID), Michelin permite operatorilor transportului urban londonez sa sporeasca siguranta anvelopelor care echipeaza autobuzele, optimizand in acest fel mobilitatea vehiculelor si a pasagerilor.

Atunci cand sunt folositi impreuna cu cipurile RFID integrate in anvelopele Michelin  X  InCityTM, senzorii TPMS nu numai ca permit colectarea mult mai rapida a datelor privind presiunea si temperatura din anvelope, dar asigura totodata o trasabilitate precisa care eficientizeaza si garanteaza monitorizarea anvelopelor montate pe vehicule.

Aceasta inovatie deschide drumul catre noi metode de gestionare a flotelor, indiferent daca este vorba de flote de autobuze sau de camioane, gratie solutiilor care vor deveni disponibile in viitorul apropiat.

Distribuie acest articol!