Monovolumul Audi A2 vine in 2014
25.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Conceptul A2, prezentat de Audi in toamna anului trecut, la Salonul de la Frankfurt, indica in mod clar interesul constructorului german pentru un monovolum de dimensiuni reduse (3,80 m lungime). Acesta ar urma sa aiba o cu totul alta traiectorie comerciala decat primul A2, a carui productie a fost stopata in 2005, dupa 5 ani de la lansare,  pentru ca nu avea cerere.

Interesant este faptul ca al doilea A2 va pastra aceleasi caracteristici si dimensiuni si va avea o arhitectura similara cu cea folosita la prima generatie. Foarte probabil, versiunea de serie nu va dispune de motorul electric montat pe conceptul prezentat la Frankfurt 2011, cel putin in prima faza. Motorizarile vor fi preluate de la mezina A1, diesel (cu puteri intre 105 si 143 CP) si pe benzina (86-185 CP). Va putea lua la bord 5 persoane, bancheta spate fiind modulabila (culisanta, cu locuri independente).

Daca proiectul nu va suferi intarzieri, lansarea oficiala este programata in primavara anului 2014, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul de serie va fi disponibil pe piata pana la finele aceluiasi an, cu un pret de plecare estimat la circa 20.000 de euro.

Distribuie acest articol!