Pregatirile pentru Raliul Sibiului decurg normal
06.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Pregatirile pentru Raliul Sibiului Romania decurg confrom planului stabilit, principala preocupare fiind reabilitarea probelor speciale pe macadam. Pana la startul festiv, programat in Piata Mica a orasului Sibiu, mai sunt doua saptamani.

Cu doua saptamani inaintea startului oficial au inceput lucrarile de reabilitare a probelor speciale. Recunoscute pentru spectaculozitatea, dar si pentru duritatea lor, probele speciale din Raliul Sibiului, etapa a opta din Intercontinental Rally Challenge (IRC) si etapa a cincea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, vor fi pregatite special pentru cea mai importanta editie din istoria raliului.

Lucrarile de reabilitare au inceput cu celebra speciala Santa, o proba care va fi parcursa pe noapte, vineri, in prima zi a raliului, si inca de doua ori sambata, in confguratia Santa Max, o proba compusa din speciala Santa, o bucla de 2 km pe asfalt in urcare spre statiunea Paltinis si vechea proba Calugaru. Dupa Santa, urmeaza Dobarca si Crinti, celelalte doua probe programate vineri, 20 iulie, in prima zi a raliului. „Santa este una dintre cele mai celebre probe din Romania si facem eforturi ca aceasta proba sa fie perfecta pana la startul raliului. In prima zi pilotii au de parcurs aproape 100 km pe macadam si mai mult ca sigur speciala Santa de noapte va fi punctul de atractie al zilei”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Speciala Gatu Berbecului, cea mai lunga a raliului, va intra si ea in programul de reabilitare pentru editia din 2012 a Raliului Sibiului Romania. Gatu Berbecului este cea mai lunga proba a raliului, cu o lungime de 28,5 km si va fi parcursa de doua ori. Ultimele pregatiri vor fi facute pe traseul de rally cross, acolo unde se va afla castigatorul raliului. „Cu ajutorul autoritatilor locale, a Primariei Municipiului Sibiu si a Consiliului Judetean, suntem in grafic cu lucrarile de pregatire pentru acest eveniment. Pentru sportivi vor fi doua zile lungi, cu cate 100 km de proba in fiecare zi, dar sunt sigur ca vor fi impresionati de probele speciale de aici”, a mai adaugat Sorin Itu.

Distribuie acest articol!