Bentley Mulsanne Convertible Concept
22.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Toti constructorii de prestigiu au fost prezenti, saptamana trecuta, in California, la editia de anul acesta a celebrului concurs de eleganta auto de la Pebble Beach. Bentley a profitat de aceasta ocazie pentru a prezenta primele schite cu viitorul cabriolet Mulsanne. Dezvaluirea se inscrie in stilul evenimentului, la care si anul acesta au fost aduse concepte (BMW Z4 Zagato) unicate (McLaren X-1) sau, asa cum este cazul la Bentley, proiecte pentru viitor.

La doi ani dupa lansarea limuzinei Mulsanne, versiunea decapotabila a acesteia da semne, iata, ca se pregateste de debut. Va fi, fara indoiala, un autentic varf de gama, prin eleganta si exclusivism. Cu atat mai mult, cu cat Bentley are o istorie bogata in materie de cabriolete.

Mulsanne Convertible se inspira din lumea yachting-ului, are o silueta zvelta si rasata si capata un plus de dinamism prin renuntarea la portierele din spate. Pentru a pastra traditia intacta, pavilionul retractabil este din material textil.

„Modern, luxos si high-tech, Mulsanne este limuzina perfecta pentru crearea celui mai elegant cabrio din lume”, clameaza directorul general de la Bentley, Wolfgang Durheimer. In mod cert, va fi mai mare si mai elegant decat Continental GTC, singura decapotabila din gama actuala Bentley.

Desi nu o spune, Bentley vizeaza cu acest model o creatie similara de la Rolls Royce: Drophead Coupe, care este derivata din Phantom. Este de asteptat ca versiunea de serie sa preia motorul V8 biturbo de 512 CP si sa depaseasca pretul limuzinei Mulsanne, care este de 243.000 de euro, fara taxe.

Distribuie acest articol!