Numeroase incidente, la Pikes Peak 2012

15 august 2012Editia din acest an a celebrei curse de viteza in coasta din Colorado, SUA a revenit americanului Rhys Millen. La volanul unui Hyundai Genesis Coupe, el a urcat in 9’46”164, nou record al traseului.

Millen s-a impus la o diferenta de doar 17 miimi de secunda in fata celui de-al doilea clasat, francezul Romain Dumas. Acesta din urma a avut o evolutie remarcabila la prima sa participare in aceasta cursa, pilotand un Porsche 911 GT3 R in categoria Open.

Cursa a fost marcata de numeroase incidente, in parte cauzate si de conditiile meteo nefavorabile, cu ploaie, grindina si chiar cativa fulgi de zapada! Printre abandonuri s-a numarat si cel al francezului Jean-Philippe Dayraut. Cotat printre favoritii cursei, la volanul unui prototip Dacia Duster No Limit (850 CP) de categorie Unlimited, Dayraut a abandonat pe finalul cursei, din cauza unor probleme la frane.

Si castigatorul de anul trecut, japonezul Nobuhiro "Monster" Tajima, a fost nevoit sa abandoneze. Aflat de aceasta data la volanul prototipului electric E-Runner, de conceptie proprie, japonezul a iesit din cursa din cauza unui inceput de incendiu la masina sa.

Principalul adversar al lui Dayraut la categoria Unlimited, Paul Dallenbach, a pilotat un prototip de 1.200 CP si a avut parte de un abandon dur – a percutat un arbore, fiind transportat de urgenta la spital. Un alt accident spectaculos l-a avut ca protagonist pe Jeremy Foley. Dupa cum se poate vedea in filmul de mai jos, masina sa a iesit in decor in virajul Devils Playground, unul dintre cele mai periculoase locuri de pe traseu. Foley si copilotul sau au fost raniti, dar din fericire au scapat cu viata.