Patru premiere mondiale Opel, la Moscova
20.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Opel celebreaza pentru prima oara o premiera mondiala in Rusia. La Salonul Auto International de la Moscova (29 august – 9 septembrie), dezvaluirea noului Astra sedan 4 usi va fi punctul de atractie indisputabil al prezentei Opel. Vizitatorii pot vedea inca doua premiere mondiale: Astra 5 usi si Astra Sports Tourer isi dezvaluie noul aspect si noi elemente de design. In plus, debutul mondial al noii generatii de motoare pe benzina are loc tot la Moscova.

Peste un milion de vizitatori sunt asteptati la Salonul Auto. Ei vor putea vedea alte doua premiere pentru piata din Rusia: modelul Astra OPC cu motor de 280 CP si modelul Mokka, cu care Opel patrunde in segmentul B de autovehicule SUV, fiind primul fabricant german de pe aceasta piata.

Rusia este o tara importanta pentru Opel. Este in prezent a doua cea mai mare piata auto din Europa, dupa Germania. Anul trecut, vanzarile de autoturisme Opel pe piata ruseasca au atins cifra de 70.000. Opel inregistreaza un ritm dublu de dezvoltare fata de cel al pietei locale, cu 29% crestere din ianuarie pana in iulie. Se preconizeaza ca Rusia va deveni cea mai mare piata europeana, cu o cifra totala de 3,4 milioane autovehicule vandute in anul 2014. Pe aceasta piata cu crestere rapida, cererea pentru vehicule sedan cu 4 usi si pentru SUV-uri este mare. Peste 60% din autovehiculele sedan din toate segmentele comercializate in Europa au fost vandute in Rusia. Anul trecut, 51% dintre cumparatorii de autovehicule compacte au optat pentru varianta sedan.

Rusia este a treia cea mai mare piata europeana pentru comercializarea modelului Astra, dupa Germania si Marea Britanie, asa incat Salonul Auto de la Moscova a fost alegerea naturala pentru ca Opel sa celebreze premiera mondiala a noului membru al familiei Astra. Astra este de departe cel mai bine vandut model Opel din Rusia. In prima jumatate a anului 2012, a reusit sa isi cresca ponderea in segmentul compact de la 4,4 la 6 procente.

Distribuie acest articol!