Dacia, masina oficiala a The European Nature Trust
10.09.2012
           
Distribuie acest articol!   

Din luna august, Dacia a devenit masina oficiala a fundatiei The European Nature Trust. Doua vehicule Duster 1.5 dci 4×4, oferite de catre constructorul auto Dacia, vor fi folosite de echipele fundatiei in cadrul programelor de protejare si conservare a zonelor naturale in muntii Carpati.

„Frumusetea si bogatia culturala din regiunea muntilor Carpati fac parte din tezaurul nostru national, care trebuie pastrat pentru generatiile viitoare. Zona naturala in care The European Nature Trust isi va desfasura proiectele cuprinde si zone destul de greu accesibile, in care este nevoie atat de paza, cat si de refacerea ecosistemului. Duster este masina potrivita pentru a putea ajunge pe drumurile de munte accidentate. Speram ca impreuna sa putem salva o parte din bogatia naturala a Romaniei”, a declarat Anca Oreviceanu, director de comunicare Dacia si Grup Renault Romania.

Apartinand marelui sistem muntos central al Europei, lantul Carpatilor beneficiaza de un ecosistem unic, insa fragil. Fundatia The European Nature Trust ofera ajutor pentru pastrarea si restaurarea ultimelor areale de salbaticie si a habitatelor degradate din Europa. Printre proiectele in curs, se numara lansarea in Romania a unui program educational scolar pe teme de protejare si conservare a naturii, dar si lansarea internationala a Forever wild, un joc educational derulat in reteaua de socializare Facebook. In plus, fundatia colaboreaza in regim de parteneriat cu o organizatie romaneasca non-guvernamentala pentru un proiect pe termen lung care vizeaza infiintarea uneia dintre cele mai arii forestiere protejate din Europa: Europe’s Yellowstone.

In 2010, The European Nature Trust a cofinantat productia documentarului Wild Carpathia, un documentar despre frumusetea naturala extraordinara din muntii Carpati, din Transilvania. Scopul documentarului a fost sa mareasca gradul de constientizare asupra problemelor de mediu din aceasta zona, sa sublinieze frumusetea lor naturala si sa incurajeze ecoturismul. In prezent, au loc pregatirile pentru alte doua documentare, Wild Carpathia II si III.

Distribuie acest articol!