F1, Italia: Hamilton si Perez, eroii de la Monza
09.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Echipa McLaren a obtinut a treia dubla din acest sezon, in calificari. Lewis Hamilton a plecat din pole position, urmat de Jenson Button si Felipe Massa. Paul di Resta s-a clasat al patrulea, insa a fost retrogradat cinci locuri pentru ca a schimbat cutia de viteze. Astfel, Michael Schumacher a urcat pe pozitia a patra la start, urmat de Sebastian Vettel, Nico Rosberg si Kimi Raikkonen.

Ritmul sustinut in care s-a disputat cursa de la Monza a solicitat masinile si, in cele din urma, a provocat o serie de abandonuri in randul favoritilor. Astfel, Button a fost nevoit sa traga pe dreapta din motive tehnice, cum la fel au facut ambii piloti Red Bull, Vettel si Webber. Fara un rival pe masura, Hamilton a fost mereu in frunte si, practic, a rulat nestingherit spre o noua victorie. Surpriza a oferit-o mexicanul Sergio Perez, care s-a clasat al doilea, reusind in timpul cursei sa treaca de Alonso intr-o maniera de mare campion!

Hamilton a dominat cursa si a obtinut a treia victorie consecutiva pentru McLaren din acest sezon. Britanicul a avut o strategie cu o singura oprire la boxe si s-a impus in fata lui Sergio Perez, plecat in cursa de pe pozitia a 12-a. Pilotul echipei Sauber a oprit tot o singura data la boxe, dar a avut o strategie diferita fata de cea a lui Hamilton.

Urmatoarea cursa va avea loc pe 23 septembrie, la Simgapore. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Monza, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Italia 2012:
 1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
 2. Sergio Perez (Sauber-Ferrari)
 3. Fernando Alonso (Ferrari)
 4. Felipe Massa (Ferrari)
 5. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 6. Michael Schumacher (Mercedes)
 7. Nico Rosberg (Mercedes)
 8. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
 9. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari)
10. Bruno Senna (Williams-Renault)

Clasament piloti:
1. Fernando Alonso 179 p.
2. Lewis Hamilton 142 p.
3. Kimi Raikkonen 141 p.
4. Sebastian Vettel 140 p.
5. Mark Webber 132 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 272 p.
2. McLaren-Mercedes 243 p.
3. Ferrari 226 p.
4. Lotus-Renault 217 p.
5. Mercedes 126 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!