Hamilton vine la Mercedes, in locul lui Schumacher
30.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Este oficial: incepand de anul viitor, locul lui Michael Schumacher la Mercedes va fi luat de Lewis Hamilton. Septuplul campion mondial se retrage asadar fara glorie, dupa o revenire controversata in Formula 1, cu scopul declarat de a contribui la ascensiunea noii echipe Mercedes, angajata de cativa ani in Marele Circ.

Schumi nu si-a anuntat retragerea definitiva, insa pentru moment evita sa vorbeasca despre viitorul sau sub aspect sportiv. “Am avut trei ani frumosi alaturi de echipa. Le doresc, lui Lewis si echipei, sa obtina succesele pentru care am lucrat in acesti ani. Vreau sa multumesc echipei pentru increderea acordata”, a declarat germanul. Conform unor zvonuri, viitorul lui Schumacher ar putea fi legat de team-ul Sauber.

La randul sau, Ross Brawn, cel care a lucrat cu Schumacher la Benetton, Ferrari si, de trei ani, la Mercedes, a tinut sa sublinieze calitatea muncii depuse de Schumacher in ultimele sezoane: “Vreau sa-i multumesc pentru efortul depus in ultimele trei sezoane, decisiv pentru progresul echipei. Energia si angajamentul sau nu au disparut niciodata, nici macar atunci cand rezultatele n-au fost la nivelul asteptarilor noastre”.

In ceea ce-i priveste pe cei de la Mercedes, cu o singura victorie in ultimele trei sezoane, ei isi pun acum toate sperantele in venirea lui Hamilton. Britanicul (foto) va avea o leafa de 60 de milioane de euro, pe trei ani. La randul lor, cei de la McLaren au anuntat deja titularizarea lui Sergio Perez, din 2013, pe locul lasat liber de Lewis Hamilton. Mexicanul, care a impresionat in scurta perioada cat a activat in F1, prin trei clasari pe podium, era vazut de presa ca viitor pilot Ferrari. Nu se stie pe cati ani a semnat Perez cu McLaren, ci doar ca este vorba despre mai multe sezoane.

Distribuie acest articol!