Masina Anului 2013 - candidatele
26.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Abia s-au stins ecourile editiei 2012 a competiei europene Masina Anului (COTY), ca au si inceput preparativele pentru editia 2013! Ca de obicei, startul oficial in noua editie a fost dat prin publicarea listei provizorii cu modelele candidate.

Concursul este de departe cel mai important de acest fel din Europa si unul dintre cele mai bine cotate la nivel mondial. Pentru a fi eligibil, un automobil trebuie sa fi fost lansat in ultimele 12 luni, sa fie disponibil pe cel putin 5 piete nationale de pe continent, sa aiba vanzari anuale previzionate de cel putin 5.000 de unitati si sa fie un model complet nou, nu doar o editie.

La sfarsitul anului, din lista initiala se vor alege cele 7 finaliste, iar in primavara anului viitor, marea castigatoare. Juriul este format din 58 de jurnalisti de specialitate, din 22 de tari europene, alesi in functie de marimea pietei auto din tara respectiva, precum si in functie de importanta tarii in industria auto europeana.

Anul acesta, titlul a revenit modelului electric Opel / Vauxhall Ampera. Este vorba de versiunea europeana a modelului american Chevrolet Volt, care anul trecut a castigat titlul de Masina Anului 2011 in America de Nord (NACOTY).

In asteptarea urmatoarelor etape ale concursului, iata lista initiala, cu modelele nominalizate pentru COTY 2013, enumerate in ordine alfabetica:
Audi A3
BMW Seria 3
Chevrolet Malibu
Dacia Lodgy
FIAT 500L
Ford B-MAX
Honda CR-V
Hyundai i30
Hyundai Santa Fe
Kia Cee’d
Kia Optima
Mazda6
Mercedes-Benz Clasa A
Mercedes-Benz SL
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi ASX / Citroen Aircross / Peugeot 4008
Opel / Vauxhall Adam
Opel / Vauxhall Mokka
Peugeot 208
Porsche Boxster
Renault Clio
Skoda Rapid / SEAT Toledo
smart ED
Subaru Impreza
Subaru XV
Subaru BRZ / Toyota GT86
Tata Vista
Toyota Auris
Toyota Prius Plug-in
Toyota Prius Plus
Volkswagen Golf VII
Volvo V40
Volvo V60 Plug-in

Distribuie acest articol!