Noi modele Honda, in completarea gamei Civic
28.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul conferintei de presa Honda organizata cu ocazia Salonului Auto de la Paris 2012, Manabu Nishimae, presedintele diviziei europene a companiei a anuntat noile modele ce vor completa gama Honda Civic – o varianta break si una Type R pentru Europa, aceasta din urma urmand a fi disponibila din 2015. Un concept al noului model Civic break va fi prezentat publicului in cursul anului viitor.

Masinile sport care starnesc atat de multe pasiuni printre iubitorii de automobile sunt parte din codul genetic al Honda. Astfel, pe langa introducerea pe piata a noului NSX, Honda lucreaza la fabricarea unui model complet nou Civic Type R pentru Europa. Brandul Type R este urmarit cu pasiune de clientii si fanii Honda din intreaga lume iar noul model va avea ca obiectiv sa stabileasca noi standarde in performanta si manevrabilitate.

Conceput special pentru piata europeana si beneficiind de tehnologiile dezvoltate in urma experientei castigate de Honda prin participarea la World Touring Car Championships (WTCC), noul model Type R urmeaza sa devina cel mai rapid vehicul cu tractiune fata, pe un tur de circuit la Nurburgring. Lansarea acestui nou model este programata pentru 2015.

Nishimae a anuntat totodata ca noul model Honda CR-V va beneficia si de motorizarea de 1.6 litri i-DTEC diesel. Acest model va intra pe piata in cursul anului 2013. Pana la finalul acestui an insa, motorul de 1.6 i-DTEC va fi disponibil pentru noua gama Honda  Civic. Avand cel mai redus nivel de emisii CO2 din clasa sa – numai 94g/km, noul motor diesel va oferi posesorilor Honda Civic un exceptional echilibru intre performanta si economie de combustibil.

Beneficiind acum de cel mai usor motor din clasa sa, capabil sa dezvolte un cuplu de 300 Nm la 1.500 rot/min, noul Civic va oferi un foarte bun mix de performanta superioara, agilitate in manevrare si emisii scazute de dioxid de carbon. Noul motor este primul din seria celor dezvoltate de Honda pe baza tehnologiei Earth Dreams. Tehnologia va sta la baza reinnoirilor pe care Honda se pregateste sa le opereze la toate motoarele existente pe vehiculele sale de pe piata europeana in urmatorii 3 ani.

Honda Civic WTCC dezvoltata de Honda Racing Team JAS isi va face debutul pe circuitul de la Suzuka in luna octombrie. Modelul pentru raliuri a fost testat de catre Gabriele Tarquini si va fi condus de pilotul Tiago Monteiro. Honda este incantata sa revina in circuitele auto si va participa la curse pe tot parcursul sezonului 2013, modelul fiind condus de ambii piloti.

Honda crede cu tarie ca tehnologiile hibrid vor juca un rol foarte important in reducerea emisiilor de CO2. Compania a anuntat ca va dezvolta, pe baza expertizei sale in acest domeniu trei noi sisteme hibrid. Fiecare sistem se va remarca prin caracteristici unice iar dezvoltarea lor va reflecta diverse nevoi ale consumatorilor.

In primul rand, Honda va continua sa dezvolte sistemul sau hibrid cu un singur motor, usor si compact, avand obiectivul de a ajunge numarul unu in privinta economiei de combustibil in domeniul vehiculelor hibride. Imbunatatirile aduse puterii motorului dar si performantei bateriei, precum si o transmisie noua vor ajuta la cresterea autonomiei vehiculelor electrice cu emisii zero de dioxid de carbon.

Honda va dezvolta, de asemenea, un sistem hibrid mai puternic, cu doua motoare, ce va echipa masinile de dimensiuni medii. In cele din urma, un sistem de inalta eficienta si putere, cu 3 motoare, asa-numitul Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) va fi dezvoltat special pentru cresterea performantei vehiculelor sport ale companiei. Aceasta tehnologie va fi utilizata la fabricarea noului NSX. Vehiculele echipate cu noile tehnologii hibrid pe care Honda le are in dezvoltare vor fi capabile de performante fara precedent in lumea automobilelor hibrid si vor excela in economia de combustibil.

Honda considera vehiculele electrice echipate cu fuel-cells (propulsie pe baza de hidrogen) ca fiind tehnologia cea mai avansata in protectia mediului inconjurator. Drept urmare, Honda isi propune sa fie lider in activitatea de cercetare-dezvoltare in acest domeniu, dar si in zona comerciala. Lansarea modelului FCX Clarity in 2008 a demonstrat progresul pe care compania l-a inregistrat in acest domeniu. Incepand cu 2015, Honda va lansa un model electric complet nou care va dovedi avansul tehnologic semnificativ si reducerile de costuri apreciabile pe care Honda le-a obtinut de la lansarea FCX Clarity in 2008. Acest model va fi lansat pe pietele din Japonia, SUA si Europa.

Distribuie acest articol!